top of page

Súťažná výstava fotografií „Poľovníctvo a príroda“

Poľovnícke združenie Illus Krušovce usporiadalo súťažnú výstavu fotografií s názvom „Poľovníctvo a príroda“.

Výstava sa konala od 27.3 2015 do 29.3 2015 v Krušovciach a jej poslaním bolo priblížiť širokej verejnosti zábery zaujímavých scén, ktoré dokáže vytvoriť príroda, ako i nahliadnuť do života poľovníkov, ich práce a priblížiť ich pohľad na prírodu.

V neposlednom rade bola výstava možnosťou osobnej prezentácie fotografov prírody v regióne.

Ja som sa do tejto súťaže prihlásil druhý raz, prvá sa konala pred dvoma rokmi a žiadna z mojich fotografií sa neumiestnila na popredných miestach ale žiadnu drámu som z toho nerobil :D. S fotografovaním som sa stále len stotožňoval a tak som skôr skúšal šťastie.

Tento rok som ale chcel aby sa minimálne jedna moja fotografia umiestnila medzi prvými troma a tento cieľ som si splnil.

Keďže sa jednalo o výstavu usporiadanú poľovníkmi, tak som si povedal, že musím do súťaže poslať aspoň jednu fotografiu s vysokou zverou a tak som sa rozhodol pre fotografiu daniela ktorú som poriadil 5. januára tohto roku za veľmi nepriaznivého počasia na Podhradí. Predsa len majú poľovníci k tejto zvery veľmi blízko a možno to zafungovalo. Fotografia sa páčila a tak sa umiestnila na druhom mieste hneď za nádhernou fotografiou líšky.

Ďalšou mojou fotografiou v súťaži bola fotografia salamandier, ktorú som poriadil 1.10 2014 v blízkosti môjho bydliska, pri fotografovaní za účelom nafotenia týchto krásnych obojživelníkov.

Chcel by som poďakovať dedovi Vladovi za jeho znalosť húb a za objavenie lokality kde sa tieto žlto čierne tvory nachádzajú v skutočne veľkom množstve, pretože ja som po nich pátral vyše dva roky a za celú tú dobu som narazil na jedinú jednu. Túto fotografiu si veľmi cením a tak som si myslel že by sa mohla páčiť a síce sa neumiestnila, tak dúfam že sa aspoň páčila.

Poslednou fotografiou v súťaži bola fotografia svišťov z Álp kde sme s priateľkou strávili dovolenku. Rozhodol som sa pre ňu, pretože mám túto fotografiu veľmi rád a mám ju aj doma na stene vytlačenú na plátne. Fotka pôsobí milo a prirodzene, a aj keď nieje priamo z nášho regióna tak tieto milé zvieratá môžeme vidieť aj u nás na Slovensku a to priamo vo Vysokých Tatrách.

Fotografiu som poriadil 29.8 2014 v Korutánskych Alpách kde boli svišti mojou prioritou spolu s kozorožcami. Kozorožcov som ani len nezazrel a tak som sa musel uspokojiť aj so svišťami ktorý ale neboli jediné čo som si odtiaľ odniesol.

Ďaľšie druhy ktoré som si z Álp odniesol boli, mloky horské,čavka žltozobá a kačica divá.

Týmto by som ukončil týchto pár riadkov k súťaži a mojím fotografiám a chcel by som poďakovať všetkým, ktorý si našli čas.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page